Project C.A.R.S.



C.A.R.S. yani Project Community Assisted Race Sim, gerçektende çok güzel bir sürüş simulatorü olma yolunda. Oyun Need for Speed: Shift 2'nin grafik motorunun geliştirilmiş versiyonunu kullanıyor. Fizik motoru da Shift 2'den gelmiş fakat daha da geliştirilmiş. İlk kullanım anında da zaten oyunun Shift 2'den daha gerçekçi olduğunu farkediyorsunuz. Hız duygusu tatmin edici. Force Feedback efektleri de, gelişmiş direksiyonlar ile çok gerçekçi bir kullanım imkanı sunuyor. Şu anda pre-alpha aşamasında olan oyunun şimdiden çok iyi gittiği söylenebilir.

Oyunda ilk sürümle gelen araçlar üzerinde çok çalışıldığı belli oluyor. Zira son dönemde eklenen araçlarda, ilk araçlardaki gibi detaylı fiziksel ve grafiksel öğeler pek yok gibi. Tabi ki zamanla tüm araçların aynı seviyeye gelmesini bekliyoruz. Araçların sesleri oldukça tatminkar. Özellikle Leonus F68 Cromwell takma isimli eski Lotus F1 modelinin sesi ile gaza gelmemek mümkün değil. Takma isim diyorum çünkü daha araçların lisansları ödenmemiş. Şu anda lisanslı olarak Gumpert Apollo Sport, Palmer Jaguar JP-LM, Ariel Atom, Ariel Atom Mugen, Ariel Atom V8 ve Caterham Superlight R500, Caterham SP/300.R, Caterham Classic bulunmakta.

Simulatörde vadedilenler ise şöyle;

  • Kariyer Modu: Karting ile başlanılan kariyere Rally, Touring Cars, Open-Wheel, GT, Le Mans, ve daha fazlasını seçerek devam edebilme.
  • oyunu co-op olarak oynayabilme; Sürücü/Co-Pilot olarak.
  • Takım yönetimi... Takım kurun, yönetin, beraber yarışın.
  • Daha önce hiç yaşamadığınız Pit Stop deneyimini yaşayın.
  • Devrimsel nitelikteki pit ve araç arasındaki telsiz konuşmaları size stratejik avantaj sağlayacak.
  • Dinamik gün içi zaman dilimi ve yerel hava durumunu kullanabilme sayesinde her yarış birbirinden farklı olacak.
  • 10'dan fazla oyun modu olacak.
  • Cloud-Based Sosyal Ağ size arkadaşlarınızla zamanlarınızı ve skorlarınızı karşılaştırma, yarışma ve paylaşma imkanı verecek.
  • Kullanıcı tarafından oluşturulacak içerik; kendi yapıştırmalarınızı, kaplamalarınızı, ayarlarınızı oyun içi parası veya gerçek para ile paylaşabileceksiniz.
  • Sınırları zorlayın: Gelişmiş fizik motoru, ışıklandırma ve sanal zeka!


Simulatörü ilk aşamada, http://forum.wmdportal.com/toolpacks.php adresinden €10 vererek her ayın birine denk gelecek şekilde, son çıkan sürümü indirme sistemi ile oynayabiliyorsunuz. Sonradan €15 daha ödeyip, her çıkan sürümü ay başını beklemeden anında indirebiliyorsunuz. Diğer ödeme şekilleri ise daha çok geliştirici ve yatırımcıları ilgilendiriyor.

Simulatör hakkında diğer bilgileri http://www.wmdportal.com/ adresinden ve forumlarından bulabilirsiniz.
top